Savjeti za uspješno proljetno čišćenje

Volite li se i vi vratiti kući u savršeno uredne sobe, te vidjeti čiste prozore i temeljito ispolirane podove? Onda je krajnje vrijeme za početak proljetnog čišćenja. Naravno, to nije uvijek najlakši posao, ali pomoću naših savjeta garantirano ćete uživati u besprijekornim rezultatima.

 

  1. Dobar početak je pola posla

Prije nego počnete, najbolje je napraviti plan. Dobro  bi bilo da si osigurate dovoljno vremena da pažljivo očistite svaku prostoriju. Krenite od vrha pa do dna, tako da sve stvari koje ne trebate izvadite van, a ne da se gomilaju na tavanu. Pravilo zlatnog čišćenja? Prvo suho, a onda mokro pranje. Pobrinite se da imate odgovarajuća sredstva za čišćenje u kući. Trebate dodatnu motivaciju za početak? Slušajte svoju omiljenu glazbu dok čistite i priuštite si nagradu kada završite.

 

  1. Ne zaboravite prozore i vrata

Proljetno čišćenje nije dovršeno bez čistih prozora i vrata. Vaši prozori su najizloženiji onečišćenju tijekom zime. Bojite li se tragova kamenca? Rješenje je mekana voda. Na ovaj način nema tragova kamenca, te stvarno možete pustiti sunčeve zrake u vaš dom.

 

  1. Presložite svoju spavaću sobu

U spavaćoj sobi možete se brinuti o krevetu tako što ćete usisati madrac s obje strane i okrenuti ga ukoliko imate ljetnu i zimsku stranu. Operite navlaku madraca, poplun i posteljinu. Osim ako već imate meku vodu, dodajte kap octa za svileni osjećaj.

 

  1. Pobrinite se za električne uređaje

U kuhinji i kupaonici intenzivno se koristi mnogo uređaja. Na primjer, perilica za posuđe zaslužuje dodatno čišćenje, te je ovo idealno vrijeme i za skidanje kamenca sa vašega aparata za kavu.

 

  1. Prevencija je bolja od lijeka

Proljetno čišćenje je savršeno  vrijeme za stvaranje korisnih navika. Redovito čišćenje slavina i kupaonskih pločica najbolje je obavljati tijekom cijele godine. Naš savjet: čišćenje mekom vodom uštediti će vam puno vremena.

PRIJAVA