Prednosti meke vode

Vodu nazivamo „mekom” kad je bez kamenca. Iako kamenac nije izravno štetan, mekana voda ima puno više prednosti od tvrde. To je između ostalog dobro za vašu udobnost življenja ali i okoliš. Koje su prednosti mekane vode u domaćinstvu?

  1. Čišćenje postaje puno jednostavnije

Ako vaša voda sadrži manje kamenca, više nećete susretati tipične bijele mrlje na Vašim slavinama, čašama i tuš kadama. Čišćenje je stoga puno jednostavnije i brže, što vam štedi vrijeme i zahtijeva manje sredstava za čišćenje.

  1. Mekana voda dobra je za kožu i kosu

Mekana voda također je dobra za vašu kožu i kosu. Kamenac u tvrdoj vodi ostaje kada voda ispari i zadržava se na koži. To može nadražiti i isušiti kožu. Sa mekanom vodom vaša koža i kosa postaju svilenkaste, te vam je potrebno manje sapuna i šampona.

  1. Bolje je za vašu odjeću i posteljinu

Mekana voda ima sličan učinak i na vašu odjeću i posteljinu. Preostale čestice kamenca čine odjeću hrapavijom i grubljom. Osim toga, kamenac može oštetiti vlakna vaše odjeće, što će dovesti do bržeg trošenja iste. To nije slučaj s mekanom vodom koja znatno produljuje životni vijek odjeće. I… ponovno trebate manje deterdženata i omekšivača.

  1. Dulji vijek trajanja kućanskih aparata

Jedan od najčešćih problema s tvrdom vodom je kalcifikacija. Od aparata za kavu do perilice rublja tijekom vremena će svaki uređaj imati problema sa kamencem. Osim toga, vapnenačke naslage na grijačima uređaja imaju izolacijski učinak, što znači da uređaji troše više energije. Mekana voda stoga znači i veću uštedu na vašim aparatima za kavu, bojlerima, perilicama rublja i posuđa.

Ukratko, meka voda je bolja za okoliš

Korištenjem manje sapuna i deterdženta, te uštedom električne energije meka voda bolja je za okoliš…

PRIJAVA