Omekšivač vode – što je, kako radi i da li se isplati?

Što je omekšivač vode?

Omekšivač vode je uređaj koji služi za otklanjanje kamenca iz vode čime se dobiva omekšana voda koja donosi uštede u kućanstvu i višu kvalitetu života za sve ukućane.

 

Kako radi uređaj za omekšavanje vode?

Uređaj za omekšavanje vode radi na način da na bazi soli koristi postupak izmjene iona za stvaranje meke vode. U uređaju se nalazi posuda sa zrncima ionske mase kroz koju prolazi tvrda voda te se iz vode izdvajaju tvrdi minerali (kalcij i magnezij) i zamjenjuju bezopasnim natrijevim ionima. Na taj način se iz vode vadi kamenac te voda postaje omekšana. Nakon nekog vremena zrnca ionske mase se zasite pa na sebe više ne mogu vezati tvrde minerale. Tada uređaj za omekšavanje vode pokreće ispiranje tvrdih minerala iz te mase, na način da se otopina slane vode propušta kroz zrnca ionske mase odvajajući minerale tvrdoće koji se bezopasno ispiru u odvod. Nakon toga regenerirana masa može ponovno na sebe privlačiti kalcij i magnezij.

Kroz navedeni postupak omekšavanja vode u vašem kućanstvu dobivate meku vodu bez kamenca!

 

Prednosti ugradnje omekšivača vode

Ugradnja omekšivača vode donosi brojne prednosti za trajnost i učinkovitost uređaja u kućanstvu, trajnost i mekoću rublja, te mekoću i otpornost kose i kože.

Omekšana voda štiti sanitarije, bojlere, perilice, cjevovode i ostalu opremu od nastajanja kamenca što donosi sljedeće prednosti za kućanstvo:

 • Dulji radni vijek opreme i uređaja.
 • Kućanski uređaji rade bolje.
 • Znatno se smanjuje trošak održavanja kućanskih uređaja.
 • Smanjena potrošnja električne energije.

 

Evo nekih praktičnih primjera kako omekšana voda donosi uštede i bolje zdravlje u kućanstvu:

 • Perilica rublja i perilica posuđa traju mnogo dulje.
 • Kod pranja odjeće smanjuje se potreba za deterdžentima i do 40%!
 • Odjeća prilikom pranja zadržava postojanost materijala i boju.
 • Nema potrebe za korištenjem omekšivača jer je rublje dovoljno meko pa trebate samo kap omekšivača rublja za svježinu i miris, a možete i izostaviti omekšivač rublja što pranje rublja čini ekološki i ekonomski isplativije.
 • Posuđe, čaše i radni prostor kuhinje nakon pranja zadržavaju sjaj, bez mutnih kapljica.
 • Prilikom kuhanja obroci su ukusniji, a topli napici poput kave i čaja aromatičniji.
 • Nakon kupanja, tuširanja ili brijanja nema iritacije niti peckanja kože.
 • Koža i kosa su mekše i nježnije, ali i otpornije.
 • Sanitarije kupaonica su čiste, bez naslaga kamenca.

 

Da li se isplati ugraditi omekšivač vode za kuću?

Omekšivač vode za kuću donosi znatne uštede za kućanstvo. Uz omekšivač vode uređaji u kućanstvu traju znatno dulje, rjeđa je potreba za popravcima i smanjuje se trošak održavanja uređaja. Također se smanjuje potrebna količina deterdženata što je stavka koja se tijekom godine itekako osjeti.

Ukoliko redovito u vašem kućanstvu koristite vodu, investicija u omekšivač vode za kuću će vam se višestruko isplatiti. Osim što dobivate konkretne financijske uštede, omekšivač vode za kuću vam donosi višu kvalitetu života i bolje zdravlje ukućana.

Ugradnja omekšivača vode za kuću se isplati financijski, energetski, vremenski i ekološki!

 

Da li se uređaj za omekšavanje vode treba održavati?

U uređaj trebate dodavati tabletiranu sol za omekšavanje vode i to je jedino održavanje koje trebate izvršavati. Kada vidite da se razina soli spustila na vrlo nisku razinu, vrijeme je za punjenje. Što uređaj češće ulazi u regeneraciju, to ćete češće morati dodavati sol. U manjem kućanstvu je dovoljno da razinu soli provjeravate jednom mjesečno.

 

Gdje kupiti omekšivač vode za kućanstvo?

omekšivači vode

Na našem web shopu možete kupiti omekšivač vode Aqua3m koji je hrvatski proizvod visoke kvalitete! Rezultat je 30 godina razvoja, projektiranja i proizvodnje uređaja za obradu vode. Cjenovno je prilagođen hrvatskim standardima stoga predstavlja isplativu investiciju. Svim našim kupcima nudimo i profesionalnu servisnu podršku 24/7 te sustav jednostavnog održavanja.

Aqua3m omekšivač vode za kućanstvo možete kupiti putem našeg web shopa: Omekšivači vode Aqua3m.

 

Trebate pomoć kod odabira omekšivača vode za kuću?

Omekšivač vode je potrebno odabrati prema mjesečnoj potrošnji vode i tvrdoći vode. Kako bismo vam olakšali odabir omekšivača vode pripremili smo tablicu gdje možete vidjeti koji uređaj najbolje odgovara za vaše kućanstvo. Tablicu pogledajte ovdje: Kako odabrati omekšivač vode za kuću?

Ukoliko trebate pomoć kod odabira omekšivača slobodno nas kontaktirajte na email info@aqua3m.com ili nas nazovite na broj telefona: 01 6233 488.

 

Uživajte u savršenoj kvaliteti vode uz Aqua3m!

PRIJAVA